Anıttepe Ortaokulu

WEB https://anittepe65.meb.k12.tr
Adres : Recep Tayip Erdoğan Mah. Mehmet Faruk Binici Caddesi No 13 ÇALDIRAN / VAN
VİZYON : İSTİYORUZ Kİ; Öğrencilerimizin Kendine Güvenen , Kendini Tanıyabilen, Yeteneklerinin Farkında Olan ve bu Özelliklerini Kullanabilen ,Gelişmelere ve Yeniklere Açık Kendisi ve Çevresi ile Barışık ve Değerlere Saygılı Öğrenciler Olabilsin.
MİSYON : Anahtarı Azim, Hedefi Bilim Olan Her Durumda Öğrenmeye Hazır bilinçli araştırmacı ufkunu genişletmeyi görev bilen bireyler yetiştirmektir
BAŞARILAR : 2007 okullar arası kayak turnuvası birinciliği, 2011 kurumlar arası futsal turnuvası ikinciliği, 2013 Van okullar arası futbol turnuvası çeyrek final maçı, 2016 Çaldıran koşu yarışması(100m) 1.si, 2016 Van atletizm yarışması 2.si 2023 Çaldıran Atletizm ilçe 2.si, 2023 KitapVan projesi ilçe 1.si

Kütüphane Kitap Sayısı :3140
Öğretim Şekli :Okulumuza 5,6,7,8. sınıflar eğitim görmektedir. Okulumuzda ikili öğretim uygulanmaktadır. 3 tane 5. sınıf, 4 tane 6.sınıf, 4 tane 7.sınıf ve 4 tane 8. sınıf olmak üzere 15 derslik bulunmaktadır.
Saatler : Derslerimiz 12.45´te başlayıp 17.55´te bitmektedir.
Isınma : Okulumuzda ısınma kalorifer sistemi ile yapılmaktadır.
Servis :
Ulaşım : Çaldıran İlçe merkezinde olduğu için ulaşım sorunu yaşanmamaktadır. Ticari taksi ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuza İlçe Milli Eğitim´in karşısı konumundadır. Diğer kurumlara yakın bir yerde olduğu için çevresinde iş yeri vs. bulunmamaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2017-2018 eğitim öğretim yılında 4 tane Fen Lisesine 2 tane Sosyal Bilimler Lisesine 3 tane de Spor Lisesine öğrencilerimiz yerleşmiştir. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 9 tane Fen Lisesine 3 tane Anadolu Lisesine öğrencilerimiz yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :